turism@hidroconstructia.com | 0723226135

Servicii Delta - Marine

Pentru vizitatorii care nu servesc preparate din peste se vor pregati, la cerere, preparate de pui, vita sau porc.
18 aug.

Servicii Delta – Marine

Cazare
Hotelul plutitor ofera spatiu de cazare pentru 18 persoane, in 9 camere cu doua locuri, cu grupuri sanitare, aer conditionat pentru fiecare camera.

Servicii aditionale
Putem organiza la cerere: receptii, zile festive, aniversari, petreceri private.

Bucataria
Hotelul detine un restaurant modern (sala multifunctionala) cu o capacitate de 22 de locuri, dotat cu aer conditionat, televizor plasma.
Bucataria este specific traditionala Deltei Dunarii: meniuri preparate din peste iar la cerere se pot gati si alte specialitati culinare. Este dotata cu echipamente moderne de preparare a mancarurilor, facilitati de refrigerare adecvate.

Preparate culinare – Meniu
Delta Dunarii este renumita pentru specificul culinar oferit vizitatorilor sai, fiind locul ideal pentru o cura de peste proaspat.
Calitatea preparatelor culinare pregatite aici consta in prospetimea pestelui si legumelor folosite. In bucataria Hotelului Plutitor Hidroconstructia se pregatesc mancaruri specifice Deltei Dunarii facute dupa retete culinare autohtone de catre un bucatar iscusit.
Gasiti mai jos, cateva retete culinare din peste:

01 Bors pescareasc, la ceaun pe pirostrie

Se taie legumele – telina, ardeiul, pastarnacul, morcovul, rosiile si ceapa dupa care se pun la fiert in apa cu sare, adaugandu-se si doua linguri de ulei de floarea soarelui.
In ceaunul in care dorim sa facem ciorba pescareasca se fierbe foarte bine pestele mai marunt (rosioara, caras, biban, platica). Cand acesta este gata il scoatem si se pun la fiert cartofii. Se adauga legumele din prima oala, se completeaza cu apa dupa care se pune la fiert pestele mare (crap, somn, avat, salau, stiuca) taiat bucati. Se sareaza dupa gust si se acreste cu otet. Cand ciorba este gata se adauga patrunjelul taiat marunt.
Stand la foc, langa ceaun, unde borsul pescaresc da in clocot, este recomandat sa servesti o tarie mica.

02 Ciorba de crap

Se taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, se adauga putin orez ales si spalat.
Se curata crapul, se spala bine si se taie bucati. Cand zarzavatul e aproape fiert, se pune si pestele in oala si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sare dupa gust. Cand e aproape gata, se pune borsul fiert deoparte si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. Se tine sa mai dea un clocot.

03 Marinata de peste

Pestele se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, apoi se sareaza si se inabusa in ulei.
Cand este gata, se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se mai adauga 100 ml apa la 10 min, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pana sunt bine patrunse.
Separat se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa.
In timpul inabusirii se pune faina desfacuta in 100 ml supa de peste apa si se continua fierberea inabusita. Se adauga pasta de tomate, foile de dafin si se continua fierberea cca 15 minute.
Cand legumele sint gata se paseaza si se strecoara peste bucatile de peste. Se da tava la cuptor pentru 10 minute.

04 Stiuca la cuptor

Se curata stiuca, se eviscereaza si se cresteaza pe parti, se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se pune la rece pt 20 minute.
Se unge o tava cu putin ulei, se face un pat din ceapa taiata marunt si stiucile care se pun peste se adauga cca 200ml apa si se da la cuptor.
Se prepara un sos din: doua cepe mari taiate , trei rosii decojite se poate pune si suc de rosii, doua frunze de dafin.
Dupa ce sosul este bine fiert se adauga 250 ml vin alb. Dupa ce stiuca a stat 20 min la cuptor, se intoarce, se toarna sosul deasupra si se mai lasa inca 20-30 min in cuptor.

05 Stiuca umpluta

Stiucile se curata de solzi, intestine, este indicat ca operatiunea sa se execute pe la cap, scoti toata carnea pestelui cu oase cu tot pana ramane pielea „goala”, alegi oasele cat se poate si dai de doua ori carnea stiucii la masina de tocat (daca raman oase mici sa le zdrobesti). Amestecul obtinut il amesteci cu o ceapa foarte mica tocata marunt, 2-3 felii de franzele alba inmuiate in lapte , stoarse bine, o mana de ciuperci, marar tocat marunt, sare, piper si vreo 5 oua.
Compozitia se amesteca bine si umpli pielea stiucii, o cosi unde ai taiat-o…., pui pestele intr-o tava, torni peste el ulei si suc de rosii pana il acopera.
Se baga la cuptor la foc potrivit si se lasa cam o ora pana se rumeneste pestele. se serveste rece ca aperitiv taiata rondele.

06 Salau la cuptor

Se curate salaul de solzi si de se eviscereaza. Se sareaza si se lasa la rece cam 20 min.
Se taie ceapa in cubulete. Rosiile se taie rondele.
Pestele se aseaza intr-o tava peste pui rosiile, ceapa, si cateva felii de unt si dafin.
Se stropeste salaul cu ulei si putin vin si se presara cam 50g de cascaval.
Tava se introduce la cuptor la foc moderat pana cand salaul incepe sa prinda o crusta. Incepi sa-l stropesti cu vin pt cca 10 min. La final adaugi restul de cascaval pe deasupra si mai lasi inca 10 -20min. Cand este gata se aseza intr-o farfurie si se garniseste cu lamaie si verdeata dupa gust.

07 Crap la cuptor cu sos de vin

Se curata pestele, se cresteaza in cateva locuri pe spate, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora inainte de a se pune in tava.Se prepara un sos din: 1 ceasca apa calda, 1 lingura bulion, usturoi curatat si taiat marunt, vin, sare si piper boabe.
Pestele se aseaza intr- o forma, se acopera cu sosul si se introduce la cuptor pentru o ora. Se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie si cu garnitura de cartofi fierti.

Pentru vizitatorii care nu servesc preparate din peste se vor pregati, la cerere, preparate de pui, vita sau porc.