turism@hidroconstructia.com | 0723226135

Reguli generale

Reguli generale concursuri de pescuit organizate de SC Hidroturism SRL ( EGRETA RESORT) in Delta Dunarii
27 sept.

Reguli generale concursuri

Reguli generale concursuri de pescuit organizate de SC Hidroturism SRL (EGRETA RESORT) in Delta Dunarii

Art 1. Este permisa doar folosirea momelilor artificiale – voblere, naluci suple, momeli metalice etc.
Art 2. Concursul se desfasoara din barca cu rame pentru echipe de cate 2 concurenti. Barcile vor fi puse la dispozitie de catre organizator.
Pe natural se vor folosi motoare ( termice sau electrice). Concurentii sunt rugati sa vina cu propriile motoare; organizatorii pot pune la dispozitie motoare contra
cost.
Art 3. Clasamentul se face prin insumarea punctelor .Fiecare punct reprezinta un centimetru. Castiga cel care insumeaza cele mai multe puncte in cele 2 manse.
Art 4. In timpul mansei, concurentii nu pot pescui la mai putin de 20 de metri unul de altul.
Art 5. Iesirea unui concurent pe mal in timpul mansei se poate face doar in caz de forta majora (pierderea ancorei, deteriorarea barcii sau a mijloacelor de propulsie, nevoi fiziologice) si numai in prezenta arbitrului, cu exceptia cazurilor extreme.
Art 6. Nu este permis sub nicio forma pescuitul de pe mal.
Art 7. Nu este permis accesul sau pescuitul in afara sectorului de concurs.
Art 8. Un concurent nu poate pescui decat cu o singura lanseta, in orice moment al concursului, dar poate avea un numar nelimitat de echipamente de rezerva (lansete, mulinete, naluci etc.). Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana, dar cu naluca fixata de lanseta.
Art 9. Nu este permis pescuitul la trena.
Art 10. Nu este permisa folosirea simultana pe acelasi forfac a doua sau a mai multor naluci.
Art 11. Este permisa folosirea sonarului si a dispozitivelor de masurare a adancimii apei.
Art 12. Masurarea se face la punctele de masurare si la momentele stabilite de catre organizatori. Comunicarea se va face numai cu arbitrul principal al concursului prin SMS.
Art 13. O captura este considerata valida chiar daca inteparea a fost in exteriorul gurii. Inteparea intentionata (japca) din exterior a pestelui este strict interzisa.
Art 14. Pestii morti nu puncteaza. Concurentii nu pot avea in nici un moment mai mult de 5 pesti pe sir sau in sac. Acest lucru se depuncteaza cu 50 cm.
Art 15. Sarcina pastrarii capturilor in stare vie, inainte de masurare revine in intregime concurentului. Concurentii vor avea siruri proprii de pastrare a pestelui.
Art 16. In toate mansele concursului pestii se vor elibera OBLIGATORIU dupa masurare de catre arbitru, nu de concurent.
Art 17. Concurentii nu pot primi sau schimba intre ei nici un fel de echipament de pescuit in timpul desfasurarii mansei, cu exceptia barcii, ancorei sau a vaslelor, in caz de forta majora si numai prin intermediul unui arbitru sau organizator, cu exceptia cazurilor extreme.
Art 18. Concurentii vor astepta semnalul de start al mansei intr-o zona neutra, intr-un perimetru stabilit de organizatori.
Art 19. Deplasarea de la un loc de pescuit la altul , in timpul concursului , se va face obligatoriu cu ancora in barca sau in mana deasupra luciului de apa .
Art 20. Speciile care puncteaza si dimensiunile mimine se stabilesc de catre organizatori pentru fiecare competitie in parte.
Art 21. Punctele totale acordate unui echipaj intr-o mansa se obtin prin masurarea celor mai mari 5 capturi- Pentru fiecare peste punctabil prins, concurentul va primi 1 punct pentru fiecare cm. In caz de egalitate departajarea se face prin masurarea celor mai mari 3 pesti.
Art 22. Daca un concurent se retrage in cursul mansei, capturile facute pana in acel moment sunt valabile.
Art 23. Orice iesire pe apa implica riscuri inerente (pericol de inec etc.), pe care, este de la sine inteles, ca orice participant la concurs si le asuma. Se recomanda tuturor concurentilor sa poarte vesta de salvare in permanenta. Concurentii sunt rugati sa isi aduca veste de salvare proprii. Organizatorii nu pot fi trasi la raspundere in caz de accident.
Art 24. Pentru a putea participa, concurentii care nu au implinit varsta de 18 ani, au nevoie de acordul scris al parintilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.